Interieur en trims en andere belangrijke details

Je interieur reinigen is meer dan stofzuigen, een natte lap over het dashboard en wat Glassex op de ramen. Het dagelijks gebruik zie je terug in krasjes op de gladde delen, de deurpanelen, knopjes, schakelmechanisme enzovoorts. Je draagt misschien een ring en legt wel eens sleutels los in de middenconsole.

Misschien heb je wel eens een lekkage gehad en zit er vocht onder het tapijt. Of ervaar je vervelende geurtjes, die je niet kan verklaren.

Bekleding heeft te lijden onder normaal gebruik. Een nieuwe spijkerbroek die iets afgeeft, het in- en uit de auto stappen langs de "wangen" van je stoelen. Of kinderen die hun Fristie leegknijpen of de bank "behandelen" met chocolade. Leder wordt door de jaren heen ook droger. Je ziet dan barstjes ontstaan. Met name op plaatsen waar je elke keer langs schuurt.

Al deze zaken zijn op te lossen. Het reconditioneren van je interieur doen we graag voor je. Daarmee is je auto niet alleen van buiten, maar ook van binnen weer als nieuw.

We besteden ook aandacht aan je velgen. Als je wilt, halen we ze ervan af en verwijderen we remstof en slijpsel en coaten we ze helemaal als nieuw. Dat geldt ook voor je mooie, in kleur gespoten remklauwen. Deze geven we een laagje coating, waardoor ze langer schoon blijven.

Kofferklepranden, randjes en richeltjes bij je portieren; alles pikken we mee en beschermen we weer. Kunststof trims (bijvoorbeeld bij je spiegels, achterdiffusor en andere onderdelen, behandelen we. De lak onder je nummerplaat? Geen probleem. Koplampen dof? We kunnen ze vaak weer als nieuw maken.

Lederen interieur

Lederbehandeling

Echt leer is een natuurproduct. Mooi en luxe. Maar op z'n tijd heeft het wel zorg en aandacht nodig. Dan blijft het ook lang mooi.

Wij reinigen het leer eerst grondig met een speciale reiniger. Daarna voeden we het leer met een conditioner. Dat is een soort wax, die de natuurlijk oliën op peil brengt en houdt. Als je wilt kunnen we een conditioner gebruiken die de geur van een echt Engels bankstel heeft. Je weet wel, zoals je nieuwe schoenen ook ruiken. Maar hou je daar niet van, dan kiezen we gewoon voor geurloos hoor.

IMG 4197 JPG

Interieurdelen

Je interieur heeft, zeker bij intensief gebruik, best het nodige te verduren. Na een tijdje wordt die glimmende pianolak wat doffer en zie je op een dag opeens krasjes op plaatsen waar bijvoorbeeld zoonlief er even z'n telefoon op heeft gelegd.

Op dat moment kom je niet meer weg met een interieurspray, die ruiken vooral lekker. Wij kunnen met zorgvuldig poljsten, met een fijn middel, al deze delen weer vrijwel als nieuw krijgen. Dat geldt ook voor die mooie aluminium schakelaars en draaiknoppen die de duurdere auto's onderscheidt. Wij maken deze weer perfect glimmend.

IMG 3370 JPG

Velgen

De paradepaardjes van menig auto. Mooie velgen maken een auto af. Maar ze zijn o zo kwetsbaar. Wanneer je je auto weinig wast, gaat remstof zich invreten in de blanke laklaag. Doe je er niks of te laat wat aan, dan ben je de Sjaak. Je kunt ze dan eigenlijk alleen nog maar opnieuw laten spuiten. En dat haalt de originele kwaliteit van de velgen vaak niet terug. Voorkomen is hier beter dan genezen. Toch te laat of een stoeprandje gepakt? Guan Detailing regelt vakkundig herstel door een specialist.

Maar voorkomen doen we het liefst. We halen je velgen van de auto en reinigen deze van binnen en buiten. We halen vooral de grootste bedreiging, ijzerslijpsel van het remmen, er heel zorgvuldig af. Daarna ontvetten we alles en zetten er een wax of keramische coating op. En als ook jij geen zin hebt elke week met een klein borsteltje in de hoekjes te pielen: met zo'n coating spoelen je velgen ook veel makkelijker schoon in een wasstraat.

Dezelfde behandeling geven we aan je remklauwen. Het mooie effect, zeker van die felgekleurde klauwen, blijft dan veel langer goed zichtbaar.